W dniu 20 stycznia 2014 r. z inicjatywy Bogusława Sonika – Posła do Parlamentu Europejskiego odbyło się w Krakowie spotkanie poświęcone nowym regulacjom, które wprowadza Rozporządzenie (KE) 835/2011 z dnia 19 sierpnia 2011 r. w sprawie obniżenia dopuszczalnego poziomy węglowodorów aromatycznych m.in. w produktach mięsnych wędzonych. W spotkaniu wzięli udział m.in.: licznie zgromadzeni przedstawiciele małopolskich producentów mięsa wędzonego metodami tradycyjnymi, Główny Inspektor Sanitarny — Pan Marek Posobkiewicz, Zastępca Głównego Lekarza Weterynarii – Pan Jarosław Naze, Zastępca Przewodniczącego w Radzie Gospodarki Żywnościowej – Pan Andrzej Gantner, prof. Agnieszka Wierzbicka ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz Radny Województwa Małopolskiego – Pan Kazimierz Czekaj. Zdjęcia i realizacja: Bartosz Toboła

http://www.youtube.com/watch?v=5GmOybtYmS0&feature=youtube_gdata_player

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *